två glada hundar utomhus

Hundfysioterapi

På vårt hundcenter arbetar vi aktivt för att öka välmående och styrka hos hundar. Vi erbjuder fysioterapi för hundar som du kan läsa mer om nedan.

Vad innebär fysioterapi för hundar?

Fysioterapi för hundar innebär aktiviteter som utförs i friskvårds- och rehabiliteringssyfte. Det kan handla om allt ifrån massage till kostplaner och träningsschema. Ofta är hundens muskler, leder och skelett i fokus.

Hos oss finns utbildad hundfysioterapeut

Vår hundfysioterapeut kan hjälpa din hund i förebyggande syfte och efter en skada. Vi har märkt att många uppfattar hundfysioterapi som något endast äldre och skadade hundar behöver, men så är inte fallet. Faktum är att du och framför allt din hund har mycket att vinna på att agera förebyggande. Bland annat löper ungefär hälften av alla hundar stor risk för ryggproblem vid ålderdom. Med rätt träning kan vi förebygga detta!

Så arbetar vi med hundfysioterapi

Vi ger alltid individanpassad behandling, så exakt hur vi hjälper din hund på bästa sätt kan vi ta reda på när vi träffas. Inom fysioterapi för hundar, precis som för människor, finns en mängd olika behandlingsformer. Bland annat arbetar vi med:

  • Vattentrask, så kallad water treadmill
  • Hundsim, helt enkelt simträning för hundar

Om vattentrask som hundfysioterapi

Vattentrask är en suverän fysträning. Inte minst är vattentrask en effektiv behandlingsform för hundar med en skada eller som rehabilitering efter en operation.

Det är en skonsam träningsform, eftersom vattnet gör att belastningen på lederna är låg. Vi justerar motståndet med mängden vatten och hastigheten reglerar vi med rullbandet.

Vi rekommenderar watertreadmill som:

  • vanlig motions- och styrketräning för alla slags hundar
  • rehabilitering efter operation
  • träning för hundar med skador och sjukdomar i skelett, muskler och ligament
  • rörlighetsträning, särskilt för hundar med artros och ledproblem
  • träning för överviktiga hundar
  • som styrke- och uthållighetsträning för tjänstehundar och tävlingshundar

Om hundsim som hundfysioterapi

Simträning är en annan effektiv och skonsam träningsform. Även hundsim är skonsamt just för att vattnet minimerar belastningen på hundens leder. Den passar både hundar som behöver rehabilitering samt i förebyggande syfte. Vår hundfysioterapeut utgår från just din hunds behov när vi rekommenderar olika slags behandlingar. Här kan du läsa mer om vår simträning.

kollage-hund-som-gör-balansövning-samt-hund-som-simmar

Har du frågor till vår hundfysioterapeut? Hör av dig!

Vi berättar gärna mer om rehabilitering och fysioterapi för hundar. Kontakta oss för att diskutera din hunds behov!

Investera i din hunds välbefinnande med hjälp av vår hundfysioterapeut. Boka tid direkt eller hör av dig till oss!