stark-hund-som-hoppar-efter-frisbee

Hundgym

Att röra på sig och stärka muskler och leder är minst lika bra för hundar som för oss människor. Vi erbjuder ett modernt hundgym på vår klinik i Stockholm. Här har din hund möjlighet att komma i rörelse och träna styrka och stabilitet. Vårt hundgym har alla typer av verktyg, allt från löpband till pilatesmattor och mängder av olika balansbollar för att stärka din hunds kropp och knopp.

Träna styrka och stabilitet med löpband och balansbollar

Vårt löpband är en optimal hjälp för att ge din hund ett skonsammare och starkare liv. Det är ett perfekt redskap om din hund behöver tappa i vikt, träna uthållighet, rehabilitering eller bara göra sig av med extra energiöverskott.

I vårt gym har vi ett modernt löpband från Dog Runner som alltid finns tillgängligt. Vi har då möjlighet att justera och kontrollera hastigheten när din hund tränar. Vi styr då hastighet, intensitet och längden på träningen så att förutsättningarna för träningen blir så bra de kan bli. Oavsett väder så är löpförhållandena alltid detsamma. Hos oss är du och din hund alltid välkomna.

En skonsam träningsmetod för din hund

Löpbandet är skonsammare för din hunds leder och speciellt designad för att hunden ska kunna träna på bästa möjliga villkor. När din hund får träna på löpband har du möjlighet att hålla koll på din hunds rörelser. Det är också en säkrare miljö för hunden att träna i, utan risk att möta bilar och andra hundar, dra på vilt och liknande. Allt detta gör det lättare för din hund att fokusera på träningen.

Löpbandet i vårt hundgym används bland annat till:

  • Rehabilitering
  • Allmän motion
  • Träning av specifika muskelgrupper och som fettförbränning
kollage-hund-som-gör-balansövning-samt-hund-som-simmar

Balansboll är rolig och bra träning för såväl ägare som hund

Att träna med balansboll är roligt för såväl hund som ägare, för dig som är gammal eller ung, för arbets- eller sällskapshundar.

Att träna med balansboll ger hunden en ökad självkänsla, styrka och koordination. Det är viktigt att du får hjälp med ett bra program och att du ”skyndar långsamt”, så att hunden inte blir skrämd eller övertränad. Balansbollen är ett utmärkt verktyg för att träna din hunds kropp och knopp.

Balansboll ger en effektiv träning som inte bara ger balans och styrka. Träningsformen förbättrar även koordinationen och självförtroendet.

Stärk kommunikationen mellan dig och din hund

Att träna med balansboll och göra små, enkla och korta övningar gör det möjligt att träna utomhus såväl som inomhus. På så sätt bygger du och din hund upp kommunikationen samtidigt som hunden tränar både muskler och hjärna. Balansbollar av olika utseenden och utföranden används ofta i både uppbyggnadsfaser och vid rehabilitering.

Träna med din hund på djurklinikens egna hundgym! Kontakta oss idag för att boka tid!