två hundar som simmar i pool

Simträning

För hundar med övervikt är simträning det ultimata sättet att gå ner i vikt utan att slita på kroppen, genom att exempelvis motioneras bredvid en cykel.

Simträning för din hund är den bästa träningsformen

Till oss kommer hundar som av olika anledningar behövas tränas i att simma. Vissa har varit med om traumatiska upplevelser i vatten, medan andra behöver förbättra sin simteknik.

Oavsett anledning arbetar vi alltid utifrån varje unik individ. Vårt mål är alltid att alla hundar ska ha en så bra upplevelse som möjligt när de introduceras i poolen.

Hos oss simmar man sin hund med instruktör till man är redo att börja självsimma. Detta tar i regel mellan 1-5 gånger. Vi vill alltid säkerställa att man kan simma sin hund på ett säkert sätt och undvika skador.

Jättefin pool och många andra olika träningsmöjligheter såsom gym, vattentrask m.m rent o fint! Rekommenderas varmt!🐾🐾

Martina K.

Vår pool på kliniken

På vår klinik har vi en jättefin pool med dusch och ett separat torkrum med fön. I lugn och ro har du där möjlighet att torka och stretcha din hund efter simningen.

Utrustning vi erbjuder under simträningen

Den utrustning som finns att använda under simträningen är:

 • Dusch och utrymme för ombyte
 • Leksaker
 • Flytvästar
 • Hundfön
 • Låneskor
 • Handdukar*

*De kan ta slut, så för att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du tar med en egen.

Checklista inför simträningen

 • Tänk på att hunden inte ska äta innan simningen. Minst två timmar innan och en timme efter träningen ska din hund inte äta något.
 • Ta med ett torrt ombyte till er själva, det kan bli lite plaskigt.
 • Vi rekommenderar att ni rastar och värmer upp hunden innan simträningen.
 • Medtag belöning till hunden. Godis i poolen är dock förbjudet så ge det som en extra belöning när simträningen är avklarad.
 • Om ni tar med egen leksak, se till att den är ren.

Att tänka på innan simträning

Om du aldrig simmat tidigare så krävs ett simkörkort. Det är ett kort på tre tillfällen.

Om din hund redan är insimmad så går det bra att boka en tid och fylla i ett formulär som ligger hos oss. Ett simkort per hund gäller vid köp av ett simkort. För dig som vill simma med flera hundar har vi även simkort för detta.

hundsim-kollage-simträning-stockholm

Valpsim

Vi erbjuder även valpsim som är ett spännande sätt att introducera din valp för vatten på ett tryggt och kontrollerat sätt. Genom valpsim bygger du upp ett samspel och en tillit mellan dig och din valp.

Valpsim ger din valp möjlighet att jobba på sin koordination, balans och styrka. Att simma är avlastande för din valps leder, samtidigt som det ger en full rörlighet. Med en god grund att stå på minskar skaderisken i det alldagliga livet. På valpsimmet fokuserar vi på trygghet, glädje och nyfikenhet. Vi erbjuder träffar året runt.

Kom och testa med din valp och upptäck det roliga med valpsim! Valpsim passar valpar från 12 veckor upp till 9 månader.

Kontakta oss när du är intresserad av valpsim så återkommer vi om vi har någon kurs inbokad inom snart framtid. Pris för valpsim är 450 kronor.

Intresserad av simträning för din hund?

Hör gärna av dig till oss om du och din hund är intresserade av simträning hos oss i Stockholm.

Lättast kontaktar du oss via vårt kontaktformulär, via mejl eller telefon. Vi ser fram emot att höra från dig och din hund!

Vi erbjuder professionell simträning för din hund i Stockholm. Kontakta oss för att boka tid!